Președintele “Unirea – ODIP” i-a oferit o Diplomă de Onoare polițistului care a refuzat să răspundă în rusă unui șofer din Găgăuzia

Viral pe facebook, Polițist către un șofer, Nu vreau să vorbesc în limba rusă, Limba de stat este limba română, identitate nationala, republica moldova limba de stat, politia chisinau, sofer din gagauzia, 
 

Președintele organizației unioniste Unirea – ODIP i-a oferit astăzi o diplomă de onoare polițistului Andrei Rotaru pentru dovada de înalt patriotism, dragoste de neam și Țară. Despre acest faptul liderul unionist a comunicat pe profilul său de Facebook.

“Considerăm că astfel de polițiști, tineri, curajoși și patrioți sunt un exemplu demn de urmat și oferă tuturor o speranță că nu este totul pierdut și că mai avem caractere și personalități în această așchie de Țară.” scrie Bilețchi în pagina sa de Facebook.

Președintele Unirea – ODIP i-a oferit polițistului o Diplomă de Onoare și i-a urat să rămână la fel, totodată să le transmită colegilor aceleași valori și principii.

Amintim că polițistul Andrei Rotaru a devenit cunoscut publicului larg datorită unei secvențe video postate de către un șofer de etnie găgăuză care deși a încălcat Regulamentul Circulației Rutiere a refuzat să se supună poliției dacă aceștia nu vor discuta în limba rusă cu el.

Comportamentul polițistului a fost criticat însă de unii formatori de opinie și ONG-uri. Printre aceștia se regăsește și Nata Albot, prezentatoarea unui talk show de la postul de televiziune TV8. Aceasta l-a criticat pe polițist pentru insistența de a vorbi în română spunând că în acest caz, angajatul MAI era obligat să răspundă în limba rusă. Exact același lucru s-a întâmplat și în cazul ONG-ului “Consiliul pentru Egalitate”. Aceștia au publicat un comunicat în care au criticat poziția polițistului în raport cu limba rusă.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share