Alte știri

Președintele „Unirea – ODIP” i-a oferit o Diplomă de Onoare polițistului care a refuzat să răspundă în rusă unui șofer din Găgăuzia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele organizației unioniste Unirea – ODIP i-a oferit astăzi o diplomă de onoare polițistului Andrei Rotaru pentru dovada de înalt patriotism, dragoste de neam și Țară. Despre acest faptul liderul unionist a comunicat pe profilul său de Facebook.

„Considerăm că astfel de polițiști, tineri, curajoși și patrioți sunt un exemplu demn de urmat și oferă tuturor o speranță că nu este totul pierdut și că mai avem caractere și personalități în această așchie de Țară.” scrie Bilețchi în pagina sa de Facebook.

Președintele Unirea – ODIP i-a oferit polițistului o Diplomă de Onoare și i-a urat să rămână la fel, totodată să le transmită colegilor aceleași valori și principii.

Amintim că polițistul Andrei Rotaru a devenit cunoscut publicului larg datorită unei secvențe video postate de către un șofer de etnie găgăuză care deși a încălcat Regulamentul Circulației Rutiere a refuzat să se supună poliției dacă aceștia nu vor discuta în limba rusă cu el.

Comportamentul polițistului a fost criticat însă de unii formatori de opinie și ONG-uri. Printre aceștia se regăsește și Nata Albot, prezentatoarea unui talk show de la postul de televiziune TV8. Aceasta l-a criticat pe polițist pentru insistența de a vorbi în română spunând că în acest caz, angajatul MAI era obligat să răspundă în limba rusă. Exact același lucru s-a întâmplat și în cazul ONG-ului „Consiliul pentru Egalitate”. Aceștia au publicat un comunicat în care au criticat poziția polițistului în raport cu limba rusă.

 

loading...

Comments are closed.