Economic

Prețul energiei ar putea scădea, după majorarea din perioada Guvernului Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) consideră că noul preț reglementat pentru energia electrică furnizată de Energocom, furnizorul central din Moldova ar urma să coboare la 1,35 lei pentru un kWh, transmite mold-street.com

Aşa rezultă din proiectul de hotărâre a Consiliului de administrație al ANRE, ce ar urma să fie aprobat în următoarele zile.

Potrivit Agenţiei, Departamentul Energie Electrică și Regenerabile (DEER) a determinat noul preţ reglementat de furnizare în cuantum de 1,35 lei/kWh „în baza informației prezentate de întreprindere și aplicării prevederilor pct. 5 din Metodologia de calcul”, dar şi ca urmare a analizei volumelor prognozate a energiei produse de centralele eligibile din surse regenerabile de energie, precum și celei produse de CET-urile
urbane.

După aprobarea noului tarif, furnizorii finali de energie ar putea adresa o cerere de ieftinire a energiei electrice pentru consumatorii casnici.

Amintim că, în august 2019, în perioada Guvernului Maia Sandu, în corespundere cu angajamentele față de FMI, s-a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică S.A. „ENERGOCOM” în cuantum de 1,58 lei/kWh (fără TVA), iar în aceeași zi a fost majorat și tariful energiei pentru consumatorii finali.

loading...

Comments are closed.