Social

Prevenirea COVID-19: Personalul medical de la Institutul Mamei și Copilului va trece un curs de instruire

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul zilei de vineri, va avea loc instruirea personalului medical de la Institutul Mamei și Copilului cu privire la algoritmul de măsuri de prevenire și control al infecției COVID-19. Anunțul a fost făcut de conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale la ședința Punctului Focal pentru prevenirea și controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou.

Tot în cadrul ședinței autoritățile au anunțat că pe parcursul ultimelor 24 de ore, nu a fost depistat nici un caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Totodată, Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță un singur caz suspect.

Conform datelor prezentate de Poliția de Frontieră, numărul persoanelor pe sensul de intrare în Republica Moldova constituie 19.708, dintre care 275 au venit din Italia.

Până astăzi, ANSP a procesat 1 313 fișe epidemiologice. În acest context, ministrul Viorica Dumbrăveanu îndeamnă persoanele care intră pe teritoriul țării să fie conștiente de necesitatea completării acestor fișe și să indice nemijlocit adresele unde se vor afla și numerele de contact, pentru monitorizarea persoanelor respective.

În ultimele zile țările vecine România și Ucraina au anunțat primele cazuri de infectare cu COVID-19. Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 05 martie 2020, au fost raportate 95 315 cazuri de infecție Coronavirusul de tip nou (COVID-19) (confirmate clinic și de laborator) și 3 282 decese, dintre care în China (3 014), Italia (107), Iran (92), Coreea (35), SUA (11), Japonia (6), Franța (4), Australia (2), Filipine, Taiwan, Thailanda și San Marino (câte 1).

Citește și: Un alt moldovean revenit din Italia a fost internat la spital, fiind suspectat de coronavirus

loading...

Comments are closed.