Prietenul Nataliei Morari de la NewsMaker a ajuns în lista neagră în Ucraina pentru că face propagandă!

presa independenta, presa din moldova, presa libera, libertatea presei, api, asociatia presei din moldova, mass media, presa chisinau,vladmir soloviov, Prietenul Nataliei Morari de la NewsMaker a ajuns în lista neagră în Ucraina, pentru că face propagandă, tv8, mass media moldova, presa libera, dezinformare, manipulare, chisinau kiev 
 

Jurnalistul Vladimir Soloviov, redactorul șef al publicației newsmaker.md specializată în presa on-line de limbă rusă din republica Moldova și totodată angajat al portalului de știri rusesc “Komersant”, a ajuns în lista neagră al proiectului “Mirotvoretz”. Proiectul a fost înființat în Ucraina și are drept scop deconspirarea jurnaliștilor specializați în Propagandă pro-Kremlin și împotriva guvernelor antirusești din Georgia, Ucraina și Republica Moldova.

Proiectul “Mirotvoreț” l-a învinuit pe jurnalistul moldovean că ar face partizanat politic în favoarea guvernului rusesc și face campanii de denigrare contra guvernelor pro occidentale din țările mai sus menționate. Drept dovezi, jurnaliștii ucraineni au atașat mai multe screenshot-uri unde se demonstrează că activitatea jurnalistică a lui Soloviov avantajează Kremlinul. Printre articolele semnate de Vladimir Soloviov se numără interviul cu prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev, știri care favorizează și pun într-o lumină bună forțele de ordine rusești și totodată articole care dezavantajează conducerea Ucrainei și în special articole împotriva lui Petro Poroșenco, dar și alte materiale contra partidului de guvernământ din Republica Moldova.

Printre articolele menționate în investigația contra lui Soloviov se numără și unul în care se vorbește despre avantajele desemnării lui Dmitri Kozak drept reprezentant al lui Vladimir Putin în Republica Moldova. Un alt material suspect se referă la beneficiile pe care le oferă Federației Ruse sancțiunile economice occidentale. În opinia lui Soloviov și Komersant, aceste sancțiuni ar încuraja o întărire a relațiilor dintre Rusia, Turcia și Germania.

komersant.ru, presa rusa de la chisinau, vladimir soloviov, republica moldova, presa natalia morari

propaganda prorusa, presa chisinau, natalia morari, vladimir soloviov, chisinau, neewsmaker

presa de la chisinau, natalia morari, propaganda, vladimir soloviov, republica moldova, dezinformare, newsmaker, tv8În Republica Moldova, un aliat și un partener mai vechi al lui Vladimir Soloviov este jurnalista Natalia Morari. Soloviov și Morari au fost printre primii din breasla jurnalistică care s-au opus vehement instaurării guvernului Filip, iar la un moment dat când acesta a fost inaugurat, cei doi, însoțiți de reprezentanții societății civile și a ONG-urilor de media au cerut în clădirea Parlamentului drepturi suplimentare pentru jurnaliști, adică prezența jurnaliștilor la ședințele legislativului. Iar în momentul în care accesul a fost oferit, a dispărut brusc și dorința lor de a mai participa live la dezbaterile Parlamentare de la Chișinău.

Menționăm că proiectul Newsmaker.md este finanțat dim granturile europene obținute de către fostul deputat comunist Mark Tkaciuc, care a fost alături de Natalia Morari și jurnalistul rus Eduard Baghirov, unul din inițiatorii și organizatorii manifestațiilor violente din 7 aprilie 2009.

Total
0
Shares
Total
0
Share