Actual

Prim-ministrul a inspectat executarea lucrărilor de construcție a drumului Bălți-Fălești-Sculeni

Pinterest LinkedIn Tumblr
Prim-ministrul Ion Chicu a inspectat astăzi executarea lucrărilor de construcție a drumului Bălți-Fălești-Sculeni, transmite Telegraph.md
Premierul a fost informat că la moment sunt realizate peste 60% din lucrări, reparația drumului urmând să fie încheiată până la sfârșitul anului 2020. Lungimea drumului este de 54,7 km, iar costul lucrărilor se estimează la 50,5 milioane euro.
Antreprenorul general este o companie italiană, care pentru executarea lucrărilor a importat mai multe echipamente, inclusiv 2 uzine de beton asfaltic.
În funcție de sectorul de drum, se execută lucrări de construcție a canalelor de scurgeri, se montează bordurele, se amenajează intrările în curțile gospodarilor și se așterne asfalt.
Pe drumul Chișinău-Ungheni-Sculeni, prim-ministrul a verificat și mersul lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a localității Bahmut, raionul Călărași. Drumul nou va avea o lungime de 5,9 km, în executarea lucrărilor fiind antrenați 60 de oameni și 18 unități de tehnică. Antreprenorul general este din Republica Moldova, lucrările de contrucție a sectorului de drum urmând a fi finalizate în luna mai 2021. Costul lucrărilor este de 5,3 milioanede euro, sumă oferită în calitate de grant de către Comisia Europeană.
loading...

Comments are closed.