Prim-ministrul argumentează desemnarea Lilianei Iaconi în funcția de secretar general al Guvernului

Ion Chicu, Premier, Moldova

Fotoliul de secretar general al Guvernului este ocupat de Liliana Iaconi. Aceasta a fost numită în funcție săptămâna trecută. Surse din cadrul Ministerului Finanțelor au lansat zvonuri despre o relație de afinitate dintre cei doi, preluate de presa autohtonă.

Liliana Iaconi a refuzat să comenteze aceste zvonuri. Iar Premierul Ion Chicu a precizat că motivele desemnării doamnei Liliana Iaconi pentru funcția de secretar general al Guvernului sunt profesionalismul și capacitatea acesteia de a munci 24 ore din 24.

Motivele desemnării doamnei Liliana Iaconi pentru funcția de secretar general al Guvernului au fost cele declarate de mine în ședința de Guvern – profesionalism, patriotism, disciplină de fier și capacitate de muncă 24/24. Nu suntem rude, dar cunosc familia doamnei Iaconi de mult timp – am fost colegi de facultate cu soțul doamnei. Exact așa cum am fost coleg și ne știm de la 17 ani cu doamna Maia Sandu, dl Veaceslav Negruță, dl Sergiu Pușcuța și mulți alți colegi minunați care activează atât în sectorul public, dar și cel privat. Relațiile de rudenie și cumătrismul nu sunt „profilul” acestui grup de persoane”, a declarat prim-ministrul pentru Ziarul de Gardă.

Amintim că Guvernul Maiei Sandu a fost implicat anterior în câteva scandaluri mediatice când au fost numiri în funcție pe criterii de rudenie. Printre cele mai răsunătoare fiind cazul când Andrei Năstase, fostul ministru MAI, și-a numit cumătrul, Gheorghe Balan, în funcția de șef al Inspectoratului General de Poliție.
 Fostul ministru al Economiei, Vadim Brânzan și a luat pe post de consilieră, fosta soție a lui Dumitru Alaiba, despre care s-a vehiculat că ar fi și amanta fostului ministru.
Fostul ministru de externe, Nicu Popescu, și-a numit nănașul său de cununie, Andrei Popov, șef al cabinetului.
Maia Sandu și-a luat cumătra, Natalia Gavriliță, în funcția de Ministrul Finanțelor, iar pe cumătrul, soțul Nataliei Gavriliță,  în calitate de membru al Corpului de Control al Prim-ministrului.
Și multe alte cazuri despre care presa a scris pe parcursul celor 5 luni în care Blocul ACUM a guvernat în Coaliție cu PSRM.

Total
0
Shares
Total
0
Share