Politic

Prim-ministrul „galoș” se lasă din nou de Moldova! Îndeamnă moldovenii să uite de țara lor!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ion Sturza, fostul Prim-ministru al Republicii Moldova în perioada anilor 1998-1999, cunoscut pentru faptul că a dat moldoveniilor salarii și pensii în galoși, precum și produse alimentare sau alcoolice, a făcut un anunț penibil pe facebook. Acesta îndeamnă moldovenii să uite de Moldova.

„Am un îndemn către cei plecați din țara asta amărâtă. Haideți să ne căutăm de treabă! Să renunțăm la iluzii! Ajunge cu statutul și mentalitatea noastră de imigranți temporari în țările de adopție. Să ne integrăm, să învățăm bine limba și obiceiurile localnicilor, să fim cetățeni recunoscători, loiali. Viața e scurtă, provocările-s majore. Eu, personal, nu mai doresc să mă risipesc în emoții și acțiuni inutile. Am o vârstă.”, se spune în mesajul lui Sturza.

Chiar dacă singur a condus Moldova, iar cu doi ani în urma a dorit din nou să ocupe funcția de Prim-ministru, Sturza a mai adăugat pe facebook că moldovenii nu sunt capabili de autoguvernare.

Este de menționat faptul că Sturza adesea face declarații contradictorii pe facebook. Iar de când nu mai este politician, îi place să creadă că face previziuni politice, care însă de cele mai multe ori nu se adeveresc.

Telegraph Moldova amintește că Ion Sturza a fost ales în martie 1998 deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iar la 22 mai 1998 a fost numit în funcția de viceprim-ministru și ministru al economiei și reformelor, în Guvernul Republicii Moldova condus de Ion Ciubuc. La 19 februarie 1999, Ion Sturza este desemnat pentru funcția de Premier de către președintele Petru Lucinschi. În perioada guvernului Sturza, Republica Moldova a trecut printr-o cumplită criză. După ce a fost demis din funcție, Ion Sturza a fondat mai multe companii și a devenit un prosper om de afaceri. Chiar dacă nu este membru la nici un partid politic, Sturza a participat în trecut la Congresul de fondare al PLR-ului condus de Hadârcă, un partid născut mort, după cum declara Mihai Ghimpu, iar în prezent este unul din susținătorii Maiei Sandu.

În alegerile prezidențiale Sturza a jucat la fel dublu, susținându-l când pe Năstase, când pe Maia Sandu. Dacă la începutul campaniei prezidențiale, Sturza o îndemna pe Maia Sandu să renunțe și să treacă sub aripa unui „bărbat puternic”, avându-l în vedere pe Năastase, ulterior acesta și-a schimbat mesajul în defavoarea liderului Platformei DA. Conform sondajelor de opinie, Ion Sturza este pe ultimul loc la capitolul încrederea cetățenilor.

loading...

Comments are closed.