Prim-ministrul Maia Sandu mai împrumută statul cu încă 61 milioane de euro. Iată pentru ce

Prim-ministrul Maia Sandu mai împrumută statul cu încă 61 milioane de euro, 46 milioane de dolari de la FMI, 61 de de milioane de euro de la Banca Mondială, vadim brinzan maia sandu, alianta acum psrm, interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, moldova ue, moldova rusia, 

După ce Guvernul Sandu a împrumutat din numele Republicii Moldova 46 milioane de dolari de la Fondul Monetar Internațional, Ministerul Economiei de la Chișinău anunță că va mai împrumuta încă 61 de de milioane de euro de la Banca Mondială.

Ministerul Economiei spune că Banca Mondială oferă 61 de milioane de euro pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România. Ministrul Vadim Brînzan a discutat miercuri cu directoarea de țară a băncii, Anna Akhalkatsi, despre semnarea unui asemenea acord, se spune într-un comunicat al ministerului.

Banii ar trebui folosiți pentru extinderea stației electrice din Vulcănești, modernizarea stației din Chișinău și construcția unei linii electrice aeriene de înaltă tensiune Vulcănești-Chișinău.

Astfel, după ce Guvernul Sandu va primi cele două credite de la FMI și Banca Mondială, datoria externă a Republicii Moldova se va majora cu peste 100 de milioane de euro, bani care vor trebui să fie întorși de către generațiile viitoare.

fmi si banca modiala, fodnul monetar internatioal, dalari euro

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share