Alte știri

Prim-ministrul Maia Sandu s-a întâlnit la Bruxelles cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Maia Sandu a mulțumit Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, pentru susținerea oferită de UE actualului guvern încă din primele zile de mandat, în cadrul întâlnirii oficiale de la Bruxelles, care a precedat reuniunea celui de-al cincilea Consiliu de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Maia Sandu și Federica Mogherini au discutat despre primele 100 de zile ale Guvernului de la Chișinău, menționând atât succesele înregistrate, cât și setul de reforme în desfășurare, menite să avanseze parcursul european al Republicii Moldova.

Printre subiectele abordate de părți au fost și reglementarea transnistreană, securitatea energetică a Republicii Moldova, dar și efectele excelente ale implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) în țara noastră.

Premierul și-a exprimat dorința de a aduce colaborarea dintre UE și Republica Moldova la un nou nivel, atât în domeniul politic, cât și cel al securității și al dezvoltării economice. Oficialii au convenit să continue dialogul și peste câteva zile, când Federica Mogherini va întreprinde o vizită la Chișinău.

loading...

Comments are closed.