Politic

Prim-ministrul Pavel Filip efectuează o vizită la Bruxelles. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Pavel Filip efectuează, în perioada 2-6 mai, o vizită la Bruxelles, unde va participa la cea de-a patra reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, transmite IPN.

Executivul menţionează într-un comunicat de presă că în cadrul reuniunii vor fi discutate progresele în realizarea agendei de reforme prevăzute de Acordul de Asociere, inclusiv pe dimensiunea justiției, combaterii corupției, alinierii cadrului normativ la standardele europene, îmbunătățirii mediului de afaceri și în vederea susținerii dezvoltării societății civile. De asemenea, Consiliul va aborda evoluțiile înregistrate în cadrul Zonei de Liber Schimb Complex și Cuprinzător (DCFTA) și aspectele cooperării economice între UE și Republica Moldova.

În marja Consiliului de Asociere, premierul Pavel Filip va avea și o serie de întrevederi cu înalți oficiali europeni, între care înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini şi comisarul european pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn. De asemenea, sunt planificate întrevederi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, dar şi comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, Pierre Moscovici.

Discuțiile se vor axa pe rezultatele obținute de Executiv în promovarea reformelor și prioritățile de dezvoltare ale Republicii Moldova pentru perioada următoare.

loading...

Comments are closed.