Prim-ministrul României: Republica Moldova și Ucraina trebuie să înceapă negocierile de aderare la UE până la sfârșitul anului

Republica Moldova și Ucraina trebuie să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană până la sfârșitul anului, a declarat premierul român, Marcel Ciolacu, pentru publicația austriacă Der Standard, scrie Radiomoldova.md

Fiind întrebat despre aderarea țării la NATO, oficialul român a menționat că, din punct de vedere constituțional, Republica Moldova este neutră. Totodată, el consideră că autoritățile de la Chișinău au obținut independență energetică față de Federația Rusă.

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că, ar trebui setat un semnal și pentru Macedonia de Nord, Albania, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina și Serbia, în caz contrar, frustrarea va crește în aceste țări.

Șeful executivului de la București a mai spus că România a îndeplinit toate criteriile de aderare la spațiul Schengen iar în cazul în care guvernul austriac va insista să-și exercite abuziv dreptul de veto, autoritățile de la București vor da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiție. Marcel Ciolacu a adăugat că Austria va trebui să suporte pierderile înregistrate de România.

Total
0
Shares
Total
0
Share