Prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson a aterizat la Chișinău

 

Prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, a aterizat la Chișinău pentru a participa la Summitul CPE, astăzi, 1 iunie.

Republica Moldova și Suedia au o colaborare bună care aduce beneficii ambelor părți. De asemenea, partea suedeză sprijină constant aspirațiile europene ale Republicii Moldova și agenda de reforme democratice la nivel național.

Țara noastră beneficiază de asistență tehnică şi financiară valoroasă din partea Suediei, acordată prin intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională. În anul 2022, au fost implementate 23 proiecte, care cuprind 3 sectoare: 1. integrarea economică consolidată cu UE şi dezvoltarea economiei de piață; 2. consolidarea democrației, drepturile omului şi dezvoltarea statului de drept; 3. mediul și reducerea schimbărilor climatice.

Guvernul Suediei a oferit asistență financiară pentru lansarea proiectului MEDIACOR, destinat industriilor creative și digital media din țara noastră, precum și pentru lansarea celui mai mare proiect din sectorul digitalizării și inovării – „Proiectul Tehnologiile Viitorului”.
Republica Moldova este una dintre țările prioritare pentru sprijin financiar al proiectelor implementate în vederea consolidării securității, comerțului extern și bunăstării sociale.

Cu ocazia organizării Summitului CPE 2023, autoritățile naționale au instituit măsuri de protecție și securitate la nivel internațional, pentru buna desfășurare a evenimentului, unde vor fi prezenți oficiali ai statelor europene și înalți reprezentați ai UE.

Total
0
Shares
Total
0
Share