Prima pacientă din Moldova infectată cu COVID-19, va fi externată în curând

Prima pacientă, care a revenit din Italia și a fost diagnosticată cu coronavirus, a fost vindecată și va fi externată din spital. Despre aceasta a anunțat directorul Spitalului Clinic Republican Anatol Ciubotaru.

Potrivit medicului, starea de sănătate a pacientei este bună. Acum sunt așteptate rezultatele a două teste și dacă vor fi negative, atunci pacienta va fi externată din spital în următoarele două zile.

Femeia de 48 de ani a fost preluată în stare gravă, în data de 7 martie, direct de la aeroport. Aceasta se întorcea din Italia. La momentul internării, starea de sănătate a pacientei era de gravitate severă. Aceasta mai suferea de hipertensiune și diabet zaharat de gradul II.

Potrivit celor mai recente date prezentate de Ministerul Sănătății, în Moldova sunt confirmate 30 de cazuri de infectare cu coronavirus. Pacienții au vârste cuprinse între 8 și 69 de ani. Dintre acestea, 18 cazuri sunt de import, iar 12 – cu transmitere locală. În cazul a 2 persoane starea de sănătate este gravă, alte 2 – satisfăcătoare și 21 de cazuri – evoluție stare medie.

Citește și: ȘOCANT // O bătrână din Briceni a fost omorâtă în propria casă

Total
0
Shares
Total
0
Share