Alte știri

Primăria capitalei a amendat peste 170 de agenți economici care nu au curățat zăpada în spațiile adiacente clădirilor gestionate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Numai săptămâna trecută, în Capitală, peste 180 de persoane au ajuns la spital cu fracturi, după ce au căzut pe trotuare sau în stradă. Anunţul a fost făcut la şedinţa operativă a primăriei Chişinău, unde responsabilii au anunţat şi despre intervenţia autorităţilor în procesul de deszăpezire.

Astfel, în jur de 170 de agenţi economici au fost amendaţi, după ce nu au curăţat zăpada în spaţiile adiacente clădirilor, pe care le gestionează. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate depăşeşte 500 de mii de lei.

Potrivit informaţiei prezentate la şedinţa operativă a Primăriei, cele mai multe penalităţi au fost date în sectorul Rîşcani, transmite Publika.

„133 de procese verbale, pe două articole, care prevăd salubrizarea”, a spus vicepretorul sectorului Rîşcani, Vasile Meriacre.

În schimb, în sectorul Botanica, agenţii economici au fost mai conştiincioşi în activitatea de deszăpezire: acolo au fost date doar trei amenzi. Pe de altă parte, angajaţii preturii Botanica au bătut recordul la numărul de scrisori trimise antreprenorilor: 1500 au fost înştiinţaţi că trebuie să cureţe zăpada. Dacă nu se vor conforma, şi aceştia riscă penalităţi.

„Toate scrisorile au fost înmânate sub semnătură şi avem registrul agenţilor economici că ei ştiu că trebuie să cureţe lângă sediul său”, a spus pretorul sectorului Botanica, Ion Diaconu.

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, spune că toţi agenţii economici trebuie să fie responsabili.

„Trebuie să mergem uniform şi egal pe toate sectoarele, indiferent că e cel mai mare sector din Republica Moldova sau cel mai mic sector. Trebuie să fie reguli clare şi egale pentru toţi”, a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Potrivit legislaţiei, antreprenorii care nu curăţă terenul de lângă sediul lor, riscă amenzi de până la nouă mii de lei. Persoanele fizice care nu curăţă în preajma curţilor riscă până la 1800 de lei.

loading...

Comments are closed.