Social

Primăria a evacuat deja 90 de gherete de pe străzile din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul săptămânii precedente de pe străzile din capitală au fost evacuate 90 de gherete, care comercializau produse de tutungerie în preajma instituțiilor educaționale și medicale, precum și unități care aveau actele de amplasare expirate.

În perioada de referință cele mai multe unități care comercializau produse de tutungerie au fost evacuate din sectoarele Râșcani, Botanica și Ciocana, peste 20 în fiecare sector. Cu toate acestea, pretorii au raportat despre situații când de facto, în chioșcuri nu se vând țigări, dar la solicitare, cumpărătorii au putut achiziționa produsele respective, relatează Democracy.md

Citește și: VIDEO // Încă o vânzătoare s-a baricadat în gheretă. Momentul în care polițiștii o somează să părăsească buticul

Totodată, mai mulți agenți economici, proprietari de gherete s-au conformat solicitărilor autorităților locale și au scos din comerț produsele din tutun.

E de menționat că poziția municipalității vizavi de gheretele din preajma școlilor și instituțiilor medicale rămâne aceiași: cei care încalcă legea, să fie sancționați. Mai mult, autoritățile publice locale vor stabili un concept unic privind aspectul gheretelor, precum și politica de amplasare a acestora.

Citește și: FOTO // S-a baricadat în GHERETA care urma să fie evacuată. Vânzătorul refuză să se conformeze

loading...

Comments are closed.