Social

Primăria capitalei va achiziționa 10 autospeciale pentru deszăpezire

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău va achiziționa în acest an 10 autospeciale noi pentru deszăpezire. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Butucel, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei capitalei, transmite MOLDPRES.

Autospecialele sunt dotate cu lopată și perie. Acestea pot fi utilizate atât pentru deszăpezire, cât și pentru lucrările de întreținere a drumurilor. Noile utilaje vor permite deszăpezirea obișnuită, prin împrăștierea de nisip și sare, dar și prin utilizarea antiderapantului lichid.

Mașinile pentru întreținerea drumurilor sunt de model „KAMAZ” și sunt fabricate în Federația Rusă. Șase unități de tehnică sunt cu trei axe și altele patru cu două axe.

Lotul de tehnică este achiziționat în bază de licitație, iar primele unități urmează să fie aduse la Chișinău până la finele acestui an. Costul total al autospecialelor este de 16,6 mln de lei, bani alocați din bugetul municipal.

În cadrul ședințelor anterioare, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a menționat că, „în caz de necesitate, municipalitatea va contracta suplimentar agenți economici cu utilaje specializate pentru lucrările de deszăpezire”.

În prezent, Întreprinderea Municipală Regia „EXDRUPO” dispune de circa 90 de utilaje de deszăpezire.

loading...

Comments are closed.