Alte știri

Primăria Chișinău a inițiat elaborarea Strategiei Locale Anticorupție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău în cooperare cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Moldova (PNUD) a inițiat elaborarea Strategiei Locale Anticorupție pentru perioada 2021-2025. Astfel, autoritățile municipale își propun aprobarea documentului până la finele anului curent.

Strategia Locală Anticorupție va avea drept obiective dezvoltarea climatului de integritate, a responsabilității, transparenței și rezistenței la riscurile de corupție ale agenților publici din cadrul autorităților administrației publice locale și aleșilor locali, care reprezintă un domeniu strategic pentru Primăria Chișinău. Informații în acest sens au fost prezentate luni, la ședința operativă săptămânală, de viceprimarul pe domeniul juridic, Ilie Ceban.

Potrivit oficialului, PNUD Moldova a contractat un grup de experți din cadrul Centrului de analiză și prevenire a corupție în vederea elaborării Planului local anticorupție pentru APL Chișinău, care urmează a fi finalizat până la finele lunii octombrie, curent, după care documentul va fi supus dezbaterilor publice și avizării de către Centrul Național Anticorupție.

În context, Primarul General, Ion Ceban a ținut să precizeze că Primăria și-a propus să devină cea mai transparentă autoritate publică locală prin activitățile pe care le desfășoară și angajamentele asumate în beneficiul cetățeanului. Iar Strategia Locală Anticorupție urmează a fi propusă spre aprobare Consiliului municipal Chișinău până la finele anului curent.

Totodată, edilul capitalei a solicitat responsabililor să planifice surse financiare în bugetul pentru 2022 privind asigurarea transparenței instituționale – Linia verde anticorupție, Ghișeul Unic, precum și dezvoltarea compartimentului de tehnologii informaționale.

loading...

Comments are closed.