Primăria Chișinău a obținut finanțare din partea Comisiei Europene pentru modernizarea sistemului de transport public

Primăria Chișinău a câștigat un grant în valoare de 3,25 milioane de euro pentru modernizarea transportului public din capitală. Astfel, municipalitatea va investi banii aceștia într-un transport de calitate, ca și în orașul Lublin din Polonia, transmite Telegraph.md, cu referire la Today.md

„Mă bucur să vă anunț că am obținut finanțare sub formă de grant din partea Comisiei Europene, în cadrul programului de finanțare „Partnerships for sustainble cities in the Sothern and Eastern Neighbourhood”, pentru proiecte pe domeniul de transport public municipal.

Astfel, orașul Chișinău a devenit parte a proiectului „MOVE IT like Lublin” – a Chisinau public transport sustainable development initiative”, orientat pe dezvoltarea urbană integrată prin parteneriate stabilite între autoritățile locale din statele membre ale UE și a țărilor partenere”, a declarat Ceban.

Proiectul constă în dezvoltarea sistemului de transport public în municipiul Chișinău după modelul organizării transportului public din orașul Lublin (Polonia), cu un buget eligibil pentru activități de 3,25 milioane de Euro, care include și partea de cofinanțare a municipalității de 5% din suma totală.

Proiectul va fi implementat în perioada anilor 2021- 2023.

Grupul de lucru privind starea tehnică a Filarmonicii Națională s-a reunit într-o nouă ședință

Total
0
Shares
Total
0
Share