Actualitate

Primăria Chișinău a solicitat sancționarea S.A. „Termoelectrica” pentru amenajarea necorespunzătoare a șantierelui de lucru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria Municipiului Chișinău a sesizat Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP, privind încălcările admise de S.A. „Termoelectrica” în cadrul executării lucrărilor de schimbare a rețelelor de termoficare pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni, 11/1 și solicită sancționarea persoanelor responsabile, cu obligarea acestora să amenajeze șantierul conform normelor legale.

Menționăm că în rezultatul monitorizării lucrărilor de schimbare a rețelelor de termoficare, executate de către deținătorul de rețele pe adresa vizată, s-au depistat o serie de încălcări ale prevederilor Deciziei Consiliului Municipal Chișinău nr. 2/8 din 15.02.2019 „Cu privire la executarea lucrărilor de reparație și de pozare a rețelelor inginerești subterane în mun. Chișinău”.

Astfel, s-a constatat deplasarea tehnicii specializate pe trotuar, care nu este prevăzut pentru astfel de sarcină, deteriorarea și murdărirea pavajului de pe trotuarul recent renovat, neasigurarea accesului pietonal pe trotuar, lipsa panoului informativ și neîngrădirea șantierului.

Prin urmare, S. A. „Termoelectrica” a fost informată că, pentru nesemnalizarea șantierului, executarea neconformă a lucrărilor sau depășirea termenelor de executare a lucrărilor, în conformitate cu decizia Consiliului Municipal Chișinău, se aplică penalitate (500 lei/zi), cu rezervarea dreptului de a nu elibera permise pentru executarea altor lucrări, până la înlăturarea neconformităților admise de persoane fizice sau agentul economic vizat.

loading...

Comments are closed.