Politică

Primăria Chișinău ar putea elabora o Listă a lustrației: ”Este un dezmăţ total”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ion Ceban, primarul mun. Chișinău, a solicitat să fie făcută o listă a lustraţiei în care să fie trecute persoanele care se fac vinovate de eliberarea haotică în ultimii ani a actelor permisive atât în construcţii, comerţ, cât și în alte domenii.

”Vom face publice numele persoanelor implicate, inclusiv ale consilierilor municipali care au înstrăinat ilegal pământuri, terenuri și au vândut tot ce au putut vinde ”pe sub masă”.

În inspecţia de sâmbătă în sectorul Buiucani am găsit spaţii verzi şi ogrăzi vândute pentru construcții cu multe etaje, frizerii și restaurante, magazine și oficii. Pe trotuare a fost luat fiecare metru pătrat pentru tot felul de unități de comerț. Parcări nu mai există şi nici nu mai ai unde le amenaja.

Mai mult, oamenii s-au asigurat cu toate actele pe mulţi ani înainte. Unii au dreptul de arendă până în 2049. În acelaşi timp, mie mi se reproşează anumite lucruri, în timp ce astăzi municipalitatea organizează licitaţii pentru orice spaţiu dat în arendă.

În preajma pieței de lângă Cinematograful ,,Flacăra” de exemplu, totul e doar comerț, în timp ce în piață sunt peste 100 de locuri libere pentru vânzare. Am cerut de la pretor ca toți să treacă în piață, cei care activează legal”, a declarat primarul Capitalei.

Ceban a solicitat juriștilor să verifice legalitatea tuturor acelor clădiri din zonă, să vedem unde se poate de făcut ordine și unde municipalitatea nu mai poate recupera nimic. Pretorii să se implice în acest proces.

”Este un dezmăţ total ceea ce s-a făcut anterior în capitală, iar noi nu trebuie să acceptăm aceste lucruri. Vom continua să întoarcem în proprietatea capitalei edificiile, în special școlile, grădinițele, spațiile verzi și clădirile istorice”, a mai adăugat edilul.

loading...

Comments are closed.