Alte știri

Primăria Chișinău va acorda ajutoare materiale persoanelor vulnerabile, cu ocazia sărbătorilor de Paști

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Protecție Socială din cadrul Primăriei a decis acordarea de ajutore financiare, cu ocazia sărbătorilor de Paști, mai multor categorii de persoane vulnerabile, relatează Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, de ajutore vor beneficia:

– Asociaţia Surzilor din Republica Moldova, Filiala teritorială Chişinău, fiind acordați câte 500 de lei la 918 persoane cu deficienţe de auz;

– Organizația Teritorială Chișinău a Asociației Obștești ”Asociația Nevăzătorilor din Moldova”, ajutoare financiare a câte 500 de lei primind 850 persoane cu deficienţe vizuale.

De asemenea, se examinează posibilitatea de a acorda ajutor material de câte 500 de lei, unui mumăr de 1711 persoane în etate, singuratice, beneficiari din cadrul Serviciului de îngrijire socială la domiciliu și unui număr de 21 persoane, foşti deţinuţi ai nazismului.

Listele au fost perfectate de organizațiile si asociațiile menționate si de DAS teritoriale ale Direcției generale asistență socială și sănătate.

Mijloacele financiare vor fi alocate începând cu data 30 martie prin intermediul oficiilor poștale de către lucrătorii poștei, odată cu pensiile beneficiarilor din listele menționate.

Totodată, s-a examinat și s-a aprobat posibilitatea de acordare a pachetelor cu produse alimentare pentru 1200 de persoane social-vulnerabile, de către combinatele şcolăreşti şi agenţii economici (prestatorii de servicii de alimentare) în perioada situaţiei epidemiologice a infecţiei COVID-19, în schimbul prânzurilor gratuite acordate de către cantinele sociale.

Tot de Sfintele Sărbători de Paști, 70 de mii de pensionari vor primi câte 100 de lei.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că se analizează posibilitatea de a extinde lista de beneficiari și de a veni cu noi modalități de suport începând cu luna viitoare.

Citește și: VIDEO // Alexandru Pânzari a venit cu un mesaj în care recomandă să avem grijă de personele în etate

loading...

Comments are closed.