Actualitate

Primăria Chișinău va acorda câte 700 de lei pentru pregătirea elevilor din familii nevoiașe către noul an şcolar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia pentru stabilirea şi acordarea ajutorului material anumitor categorii de persoane a Primăriei municipiului Chișinău a decis acordarea susținerii financiare, în valoare de 700 de lei, pentru pregătirea elevilor către noul an şcolar. Astfel, de acest ajutor financiar vor beneficia opt mii de copii din familii defavorizate.

De asemenea, Comisia municipală a decis acordarea surselor financiare pentru 78 de copii rămaşi fără ocrotire părintească şi copii rămaşi temporar fără ocrotire părintească plasaţi în serviciul de tutelă/curatelă şi din instituţiile rezidenţiale, inclusiv câte 5000 de lei pentru 20 de micuți care vor merge în clasa I; câte 3000 de lei pentru 46 de absolvenţi ai clasei a IX-a și câte 5000 de lei pentru 12 absolvenţi ai clasei a XII-a. Sumă totală prevăzută este de 298 mii de lei.

Aceeași Comisie a decis acordarea ajutoarelor materiale pentru donatorii de sânge, de care vor beneficia 78 de persoane, câte 500 de lei pentru fiecare persoană. Sumă prevăzută în acest scop este de 39 mii de lei.

Citește și: 1 Iunie 2020 – redeschiderea piețelor din Chișinău, cu stabilirea măsurilor sanitare pentru vânzători și cumpărători

loading...

Comments are closed.