Social

Primăria sectorului 6 din București a alocat 846 000 euro pentru renovarea unui parc din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău va beneficia de un suport financiar în valoare de 846 000 euro pentru lucrările de reabilitare a Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani, transmite Telegraph.md

Banii sunt oferiți de Consiliul local al Primăriei sectorului 6, municipiul București, printr-o decizie aprobată ieri, privind alocarea surselor financiare destinate preturii sectorului Buiucani, beneficiar al proiectului.

Activitățile sunt parte a prevederilor Acordului de cooperare dintre cele două sectoare, prin care Sectorul 6, municipiul București și-a luat angajamentul de finanțare a lucrărilor pentru desfășurarea etapei a II-a proiectului de reabilitare a Parcului „Alunelul” din capitală.

Reabilitarea spațiului public prevede construcția unei fântâni arteziene, instalarea iluminatului nocturn decorativ, precum și a sistemului de irigare a gazonului, amenajarea unui teatru de vară, a terenurilor de joacă și sport, dar și mobilier urban.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a adus mulțumiri Consiliului local și primarului sectorului 6, municipiul București, Gabriel Mutu, pentru susținerea proiectelor din Chișinău și pentru suportul financiar acordat.

Acordul despre alocarea surselor financiare pentru reabilitarea parcului „Alunelul” a fost semnat din partea municipiului Chișinău, de viceprimarul Inga Ionesii și de pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

Valoarea totală a proiectului de reconstrucţie a parcului de la Buiucani este de 948 mii Euro, restul sumei fiind alocată din bugetul municipal.

Citește și: Pretorii de sector au primit avertizări din partea primarului capitalei referitor problema parcării mașinilor în zonele verzi

loading...

Comments are closed.