Alte știri

Primarul capitalei a participat la deschiderea Forumului „Urbanism și Dezvoltare Durabilă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general, Ion Ceban, a participat cu un cuvânt de salut la deschiderea Forumului „Urbanism și Dezvoltare Durabilă”, organizat de Direcția general arhitectură, urbanism și relații funciare a Consiliului municipal Chișinău, în colaborare cu Forumul Civil Urban, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Evenimentul se desfășoară în regim online și întrunește sesiuni tematice dedicate mediului urban. La for participă reprezentanți ai autorităților administrației publice locale, ai sectorului de afaceri, mediul academic și societatății civile.

În alocuțiunea sa, edilul capitalei a declarat că municipalitatea are în prezent în derulare mai multe proiecte din domeniul urbanismului, arhitecturii şi amenajării teritoriului, care au devenit o prioritare pentru actuala componență a APL Chișinău.

„Ne dorim modernizarea orașului și totodată păstrând arhitectura specifică. Capitala trebuie să fie mai prietenoasă locuitorilor ei, iar noi vrem să gestionăm lucrurile în limitele legale pentru toată lumea. Forumul care a început acum este o oportunitate de a discuta cu experți din domeniu despre posibilitățile de a realiza aceste obiective”.

Ion Ceban a ținut să menționeze despre proiectelele de amploare la care lucrează în prezent Primăria și anume:  Strategia de dezvoltare a municipiului Chișinău, împreună cu Planul Urbanistic General al orașului (PUG). La capitolul dat, autoritățile locale sunt ghidate de parteneri de la Moscova și București, astfel că a fost stabilit și un termen de realizare, de maximum 20 de luni, pentru a avea o Strategie clară de dezvoltare a orașului, dar și un PUG, instrumente esențiale pentru municipiul Chișinău.

Până la aprobarea noului PUG, municipalitatea este preocupată de dezvoltarea și altor zone strategice ale oraşului, precum: zona Centru, zona Mălina Mică, Mesager (zone mari nereglementate urbanistic), pentru care sunt necesare PUZ/PUD-uri).

În paralel cu proiectele strategice pentru oraș, se pregătește și reforma Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, subdiviziunea urmând a fi consolidată și dezvoltată, pentru ca procesele de dezvoltare urbană să devină o preocupare curentă.

Citește și: Ion Ceban, nemulțumit de dezvoltarea infrastructurii din capitală. Ce a cerut responsabililor de reparația drumurilor și rețelelor subterane

loading...

Comments are closed.