Politic

Primarul Ilan Șor a suplimentat salariile lucrătorilor din grădinițe cu 1.000 de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr
Modernizarea învățământului preșcolar este una din prioritățile administrației Șor de la Orhei. În localitate a fost introdus un nou sistem de alimentare a copiilor, iar până în 2020 toate grădinițele vor fi reparate capital.

Aproximativ 300 de angajaţi ai grădinițelor din oraşul Orhei vor primi lefuri mai mari cu 1000 de lei, începând cu această lună. Vestea bună le-a adus-o educatoarelor și dădacelor chiar primarul de Orhei Ilan Șor, în cadrul unei manifestaţii festive, la care au participat angajaţii instituţiilor preşcolare din localitate. El susține că angajații din domeniul educației merită cea mai mare atenție din partea autorităților. „Consider că angajaţii din domeniul educaţiei, la fel ca şi medicii, trebuie să beneficieze de cele mai mari salarii”, a declarat Ilan Șor.

Iniţiativa primarului Ilan Şor de a spori salariile angajaților din grădinițe face parte din planul de acţiuni privind reforma învăţământului preşcolar în municipiul Orhei. Programul include şi reparaţia capitală a celor 7 grădiniţe din oraş. Ilan Șor a dat asigurări că acest obiectiv va fi atins în anul 2020. „În acest an, vom reconstrui grădiniţa nr. 5.  Până în luna martie, vom da în exploatare grădiniţa nr. 6. Anul viitor planificăm să reparăm încă trei grădiniţe, iar în 2020, încă două”, a spus el.

Ilan Șor i-a felicitat cu Ziua lor profesională pe lucrătorii din domeniul educației, pentru care a fost organizat și un concert.  El a promis că va susţine şi în continuare educatorii şi profesorii.

Doamnele au primit și flori din partea administrației publice locale, iar viceprimarul Diana Memeț a remarcat rolul important al educatoarelor de la grădiniță pentru dezvoltarea copiilor și pentru societate în general. „Peste 1000 de flori se vor împărţi astăzi educatorilor, dascălilor din municipiul Orhei, pentru că dumnealor sunt nişte flori pentru noi, sunt nişte flori pentru copiii noştri”, a declarat ea.

Angajații grădinițelor au primit cu bucurie vestea bună anunțată de Ilan Șor și le-au mulțumit autorităților locale pentru această inițiativă, precum și pentru întreaga grijă pe care o acordă domeniului. „Ne bucurăm pentru fiecare surpriză şi suntem mulţumiţi. Tot ceea ce se face, e bine”, a spus o educatoare.

„Îi mulţumim pentru ajutorul care ni-l oferă”, s-a adresat lui Ilan Șor o altă angajată a unei grădinițe din Orhei.

Amintim că la iniţiativa primarului Ilan Şor, în vara acestui an, în gradiniţele din Orhei, a fost implementat și serviciul de catering. Acum peste 1800 de preşcolari din localitate se bucură de mâncare de restaurant, fiind preparată în cel mai modern combinat de producere, în condiții care corespund celor mai înalte standarde de calitate și siguranță a alimentelor.

loading...

Comments are closed.