Actual

Primarul Ion Ceban revocă autorizația de demolare a Hotelului Național

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general, Ion Ceban, a semnat Dispoziția de revocare a autorizației de desființare a Hotelului Național, informează Replicamedia.md

Reprezentanții Primăriei Chișinău susțin astăzi, 20 mai, că specialiștii din cadrul instituției au pregătit Dispozița de revocare a autorizației de desființare a Hotelului Național din centrul capitalei, în urma încălcărilor depistate la fața locului de către Direcția Generală Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare (DGAURF) și Direcția Generală Transport Public şi Căi de Comunicaţie (DGTPCC).

„Ieșind în teren specialiștii din cadrul Direcției Arhitectură și Direcției Transportului au depistat mai multe nereguli, inclusiv ce ține de amplasarea gardului pe drumul public și stoparea circulației rutiere, fără a avea vreun temei juridic”, a anunțat consiliera pe comunicare a primarului Ion Ceban, Natalia Ixari.

Potrivit informației furnizate, „pentru aceste lucrări, dar și pentru sistarea circulației pe partea carosabilului nu a fost emisă o dispoziție de către Primărie.”

„În lipsa unei astfel de dipoziție, Poliția trebuia să se implice imediat pentru a stopa încălcările comise. Agenția de Supraveghere Tehnică urmrează să verifice declarația de începere a lucrărilor și faptul dacă antreprenorul general deține proiect de execuție a lucrărilor de demolare coordonat în modul stabilit de legislație. În ceea ce privește revendicarea dreptului de proprietate asupra clădirii, APP, ar trebui să facă lumină în acest caz și să întreprindă măsurile de apărare a interesului statului”, a mai precizat Ixari.

Primăria Chișinău spune că a solicitat organelor de stat să intervină imediat la scoaterea gardului.

Amintim că procesul de demolare a Hotelului Național a început astăzi, 20 mai, urmare a autorizației de desființare a clădirii emisă în iunie, 2021, deși potrivit viceprimarului capitalei restabilit în funcție de instanța de judecată, Victor Chironda, „în decembrie 2022, arhitecta-șefă a Chișinăului, Svetlana Dogotaru „spunea că autorizația de desființare emisă în 2021 nu mai este valabilă.”

 

 

 

 

loading...

Comments are closed.