Social

Primarul unui sat din raionul Cantemir acuză Jurnal TV de publicarea unei știri false

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul comunei Cîietul din raionul Cantemir, Nicu Mititelu a postat pe pagina sa de facebook un comunicat, în numele Primăriei comunei, în care și-a exprimat regretul și a condamnat difuzarea unei știri false de către postul de televiziune Jurnal TV cu privire la alimentarea copiilor din comună și atenționează opinia publică asupra faptului că sunt urmărite interese politice și personale.

Nicu Mititelu scrie că acastă știre falsă a fost publicată cu scopul de a denigra imaginea primarului, părinților le-au fost comunicate lucruri neadevărate în privința procesului de alimentație a copiilor lor, aceștia fiind duși în eroare. 

În reportajul Jurnal TV (Copii hrăniți doar cu fasole și mazăre) este menționat că toți copii n-au consumat produse lactate pe parcursul a două luni de zile. Acest lucru este FALS. Este vorba de o perioadă de aproximativ două săptămâni în care grădinița nu a fost aprovizionată doar cu lapte, pe când de alte produse lactate (unt, chefir, brânzică dulce, smântână, etc.) copii s-au bucurat din plin.

Primarul spune că de asemenea este falsă afirmația precum că ”vinovați în acest caz sunt directorul grădiniței și primarul”,în realitate de sistarea livrării laptelui în grădinițe este din cauza agentului economic care a refuzat să mai furnizeze produsele lactate, iar procedura de achiziții durează.

Se precizează că primarul este doar membru al grupului din cadrul APL, care este responsabil de organizarea achizițiilor, grup constituit în conformitate cu Hotărîrea Guvernului nr.667 din 27 mai 2016.

Fals este și titlul reportajului: “Copii hrăniți doar cu fasole și mazăre”. Primăria dispune de toate actele care pot să demonstreze că în depozite nu lipsea nimic din cele necesare. Din păcate, reporterii Jurnal TV nu le-au solicitat pentru a se documenta. Meniul zilnic corespunde tuturor cerințelor legale, dar reporterii au preferat să facă uz de fraza de serviciu: ”Acesta nu a binevoit să ne răspundă nici la apelul telefonic”.

„Ceea ce deranjează cel mai mult este că aceștia menționează în reportaj aparteneța politică a primarului. Cosiderăm că această precizare făcută de jurnaliști este una care scoate în vileag adevăratul scop al acestui reportaj și, de fapt, nu sunt preocupați de calitatea alimentației copiilor în grădinițele de la sate, ci au un scop vădit cu tentă electorală. Acest lucru este unul regretabil și asta pentru că presa ar trebui să scoată la iveală adevărul, deci sperăm că va fi mediatizată și poziția oficială a Primăriei comunei Câietu.” scrie în comunicatul său, primarul localității Cîietu, Nicu Mititelu

loading...

Comments are closed.