“Primiți colindătorii?!” PAS organizează un protest la ușa Primăriei Chișinău

Acuzați de “ipocrizie”, consilierii din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul Municipal Chișinău anunță o măsură de protest în fața Primăriei Chișinău, care este planificată pentru ziua de mâine, ora 12:00.

“Stimați părinți și locuitori ai Chișinăului, mâine, 4 ianuarie, la ora 12:00, ne adunăm la un flashmob cu genericul „Cerem bani pentru grupele cu program prelungit a claselor primare din Chișinău”, în fața Primăriei Municipiului Chișinău.

Solicităm primarului Ion Ceban să asigure finanțarea necesară pentru a proteja educația și viitorul a circa 40.000 de copii.

Ceban atentează la securitatea copiilor noștri, astfel contribuie la diminuarea reușitei școlare si reduce la zero oportunitățile mamelor de a lucra.

Fracțiunea PAS este pentru susținerea părinților și securizarea copiilor, și, promovează accesul la educație prin continuarea sponsorizării acestor grupe din bugetul municipal”, scrie în comunicatul formațiunii.

Ion Ceban, primarul capitalei, susține că problemele bugetare ale Chișinăului au fost create chiar de PAS, iar în acest sens a fost emisă o circulară ministerială.

“Când vorbim de culmea ipocriziei și incompetenței. Circulara despre aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2024, a fost transmisă de către Ministerul Finanțelor către Primăria Municipiului Chișinău și în adresa autorităților publice locale, la sfârșitul ultimei zile lucrătoare din 2023. Mai exact, vineri, în data de 29 decembrie 2023 aproape de ora 16 00, înainte de Revelion. În acea circulară erau incluși alți parametri bugetari decât cei care se conțineau în prima circulară a Ministerului Finanțelor nr. 06/2-07-73 din 28 august 2023 privind elaborarea și prezentarea proiectelor bugetelor locale pentru anul 2024 și estimărilor pentru anii 2025-2026, în baza cărora a fost elaborat inițial proiectul bugetului municipal Chișinău. Respectiv, în scopul asigurării elaborării unui proiect de buget pentru anul 2024, acesta urmează să fie actualizat cu parametrii bugetari din ultima circulară venită pe 29 decembrie 2023. Amintim că pe proiectul bugetului, dar și politica fiscală, practic nu au existat dezbateri de când sunt ei la guvernare”, s-a revoltat Ion Ceban despre unele acțiuni ale Ministerului Finanțelor din subordinea PAS, declarația lui fiind negată de către instituția vizată.

Conflictul dintre Ion Ceban și PAS rămâne deschis.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share