Alte știri

Primul centru de rezonanță magnetică care funcționează non-stop s-a deschis la Institutul de Neurologie. Cum puteți beneficia de investigație

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” din Chișinău a fost inaugurat un Centru Diagnostic de Rezonanță Magnetică Nucleară, informează Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Un astfel de Centru IRM este primul în Republica Moldova într-o instituție medicală publică care funcționează non-stop, (24/24, 7 zile pe săptămână), oferind acces nelimitat a pacienților la investigații de înaltă calitate, potrivit inn.md

Centrul IRM de la INN a fost înzestrat cu un sistem de rezonanță magnetică cu câmp înalt Siemens Magnetom Trio.

Acest sistem IRM oferă o platformă unică de 3 Tesla, pentru a face față celor mai eficiente protocoale de cercetare IRM la ziua de astăzi.

Grație acestui utilaj este posibilă vizualizarea țesuturilor și organelor cu spectrul larg de metode: Angiografia prin Rezonanță Magnetică non-contrast, Angiografie dinamică cu contrast 4D, Perfuzie cerebrală non-contrast (ASL, arterial spin labeling), Tractografie cerebrală și spinală (DTI, diffusion tensor imaging), etc. Pacienții pot primi cele mai detailate investigații a creierului și corpului uman cu o calitate mult mai bună decât la sistemele IRM de 1.5 Tesla.

Datorită absenței riscului de radiații ionizante, investigația prin Rezonanță Magnetică este inofensivă și poate fi efectuată repetat de câte ori este necesar, fără pericol pentru viață și sănătate, inclusiv a copiilor, femeilor însărcinate sau în perioada de alăptare.

Centrul IRM a fost creat la inițiativa directorului INN, Grigore Zapuhlîh și cu suportul Societății Civile Moldo-Americane „Moldan-Holding”.

Prețurile investigațiilor prestate la Centrul IRM de la INN sunt cele mai mici din Republica Moldova pentru 3 Tesla și se oferă la nivelul investigațiilor de 1.5 Tesla.

Anual, până la 35 de mii de pacienți se adresează la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, dintre care şase mii sunt internați.

loading...

Comments are closed.