Alte știri

Primul tratament cu anticorpi pentru COVID-19 a intrat în faza de testare umană și ar putea fi gata în toamnă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tratament cu anticorpi pentru COVID-19 va intra în faza de testare umană, anunță compania farmaceutică Eli Lilly, luni, conform CNN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Prima fază a testelor va verifica dacă medicamentul este sigur și bine tolerate de organismul uman, iar rezultatele sunt așteptate până la sfârșitul lunii iunie. Primii pacienți tratați cu această nouă terapie sunt spitalizați la New York, Los Angeles și Atlanta.

The testele arată că acest tratament cu anticorpi este eficient în tratarea COVID-19, el ar putea fi disponibil în toamnă, a mai anunțat compania farmaceutică.

„Până acum, cercetătorii au încercat să refolosească medicamente care fuseseră dezvoltate în vederea tratării altor boli pentru a vedea dacă ele sunt eficiente împotriva noului coronavirus, dar de când a început epidemia, am început să lucrăm la a găsi un medicament nou împotriva acestei boli. Acum este gata și va fi testat pe pacienți infectați”, a spus vicepreședintele firmei.

Atunci când cineva se vindecă de o boală precum COVID-19, corpul lor produce milioane de proteine denumite anticorpi, care luptă cu boala și îi ajută să se recupereze. Compania specializată în biotehnologie care a creat tratamentul în colaborare cu cei de la Eli Lilly a obținut o mostră de sânge de la unul dintre primii pacienți americani care s-au vindecat de COVID-19, reușind să obțină de acolo anticorpii care pot ataca și ucide virusul.

Această abordare a mai fost folosită și pentru tratarea altor boli – astfel de tratamente există pentru HIV, astm, lupus, Ebola și unele forme de cancer. Deși nu este încă clar dacă o astfel de terapie va fi eficientă împotriva COVID-19, cercetătorii spun că atunci când tratamentul a fost folosit în laborator pe anumite celule, el a blocat abilitatea virusului de a le infecta.

loading...

Comments are closed.