Primul weekend din februarie va fi cald și însorit: Temperaturi de până la +13 grade Celsius în toată țara

Conform meteorologilor, primul weekend din februarie va fi unul cald și însorit, cu temperaturi maxime de până la 13 grade Celsius ziua și în jur de zero grade noaptea. Precipitații nu se prevăd, cu excepția zonei de nord, unde sunt posibile ploi slabe și lapoviță.

Luna februarie marchează o creștere ușoară a temperaturii aerului, fiind cu 1-1,5 grade Celsius mai ridicată decât luna ianuarie. Temperatura medie lunară a aerului variază între -1 grad Celsius în sudul țării și -3 grade Celsius în regiunea de nord.

Februarie este cunoscută popular ca Faur, Făurar, Fluierar sau Luna Lupilor. Denumirea de Făurar provine de la fierarii care pregăteau fierul plugului pentru arat, având în vedere temperaturile schimbătoare din această lună.

Gospodarii satelor încep pregătirile pentru muncile câmpului, lucrările în livezi, gunoitul câmpului, altoitul pomilor și răsăditul semințelor. Superstițiile lunii sunt legate de prevestirile de timp: cântatul bufniței anunță o primăvară timpurie, un Faur urât prevestește o lună mai frumoasă, iar lipsa viforului în februarie aduce vifor la Paști.

Total
0
Shares
Total
0
Share