Prin dispoziția CSE, guvernarea PAS și-a rezervat PMAN pentru perioada 14 mai – 2 iunie 2023

 

Prin derogare de la Legea nr.26/2008, dacă mai mulți solicitanți au depus declarații prealabile cu privire la organizarea unor întruniri simultane în perioada 14 mai – 2 iunie 2023, prioritate la organizarea întrunirii are organizatorul care reprezintă autoritatea publică locală, indiferent de ordinea depunerii declarațiilor prealabile, a decis Comisia pentru Situații Excepționale, informează telegraph.md

De asemenea, în scopul asigurării ordinii publice, în contextul desfășurării Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie, organizarea întrunirilor în masă în municipiul Chișinău, precum și în raioanele Orhei, Anenii Noi și Criuleni, va fi notificată către Cancelaria de Stat, la adresa declaratii.prealabile@gov.md. În cazul întrunirilor simultane, vor avea prioritate declarațiile prealabile depuse de către autoritățile publice centrale. Prevederile vor fi valabile până la 2 iunie 2023, inclusiv.

Duminică, 21 mai 2023, la Chișinău va avea loc Adunarea „Moldova Europeană”, convocată la inițiativa Maiei Sandu și organizată de către Cancelaria de Stat, dar care este considerat un eveniment în favoarea PAS.

Total
0
Shares
Total
0
Share