Politic

PRO MOLDOVA condamnă majorarea salariilor judecătorilor de buzunar ai guvernării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Obrăznicia politicienilor de la putere a depășit nivelul nesimțirii. PRO MOLDOVA condamnă majorarea salariilor judecătorilor de buzunar ai guvernării, în plină criză economică, pandemică și socială.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

PRO MOLDOVA își exprimă indignarea în legătură cu gestul imoral al guvernării, de a majora până dincolo de cotele nesimțirii, la peste 80 de mii de lei, a salariilor judecătorilor Curții Constituționale, instituție captivă și obedientă puterii politice de la Chișinău. Se întâmplă după ce președinta Sandu și PAS au promis populist în campaniile electorale exact inversul, că vor tăia salariile nesimțite ce parazitează bugetul de stat și care contrasteză puternic cu veniturile mizere ale pensionarilor, medicilor, profesorilor etc.

Dacă partidul de guvernământ s-a rupt de realitate, îi reamintim că, Republica Moldova este în continuare cel mai sărac stat din Europa și, în aceste condiții, remunerarea nesimțită a judecătorilor de buzunar din contul bugetului de stat este un gest cinic și nesimțit. Acest lucru este cu atât mai grav în condiții de criză pandemică și economică, dar și în situația în care judecătorii CC avea și până în prezent salarii de peste 40 de mii de lei, echivalentul a peste 2.000 de euro, de invidiat nu doar pentru moldovenii care muncesc în țară, dar chiar și pentru cei care au plecat la muncă peste hotare.

Gestul guvernării este cu atât mai cinic, cu cât chiar, recent, a majorat vârsta de pensionare, pe motiv că în bugetul de stat nu ar fi bani pentru a acoperi pensiile mizere, de 40 de ori mai mici decât noile salarii ale judecătorilor CC. Să înțelegem că pentru sărmanii pensionari, care trăiesc sub nivelul sărăciei, bani nu sunt, dar pentru judecătorii voștri de buzunar ați găsit bani?

PRO MOLDOVA face apel la bunul simț al guvernării, dacă mai putem opera cu o asemenea noțiune, și îi cere să își anuleze actul de cinism și nesimțire. Altfel, după ce au profanat noțiunea de „om bun”, ridiculizează și sintagma „Solidaritate” din denumirea propriului lor partid.

Comunicat de presă.

loading...

Comments are closed.