(probă audio) Referendumul fake de la Bălți. Usatîi personal a decis inițierea lui și întrebarea din buletinul de vot!

elena gritco, nicolae grigorisin, greva foamei balti, renato usatii concerte, renato usatii primar, partidul nostru, greva foamei balti,Renato USatii, Vlad Plahotniuc, dosar penal rusia, tentativa de omor, Gorbuntov, Proca, killer, Pisateli, demisia primarului balti
 

Într-o înregistrare audio în care primarul Municipiului Bălți, Renato Usatîi discută pe Skype cu consilierii săi Nicolae Grigorișin și Elena Grițco. Din înregistrare se observă că de fapt consilierii au puțină idee despre ceea ce înseamnă referendumul de fapt iar decizia nu a fost luată de către Consiliul Municipal, dar chiar de Renato Usatîi.

Pe lângă ideea referendumului, Renato Usatîi dictează prin skype cum ar trebui de fapt să fie întrebarea pusă în buletinul de vot, adică modul cum aceasta urmează a fi formulată pentru ca încurca bălțenii. Consilierul Municipal, Elena Grițco spune că nu înțelege care este scopul acestui referendum:

Din prima zi noi am prezentat acest referendum ca fiind o posibilitate pentru cetățenii municipiului Bălți de a-ți oferi un vot de încredere, dacă încurcăm îi încurcăm, vom păți la fel ca și în cazul referendumului de revocare a primarului municipiului Chișinău. Vrem și noi să înțelegem, care este scopul referendumului. Suntem încurcați ca și toți ceilalți.

Renato Usatîi spune că trebuie să se consulte cu avocații săi pentru a putea formula o întrebare absolut legală de care CEC-ul sau alte instituții să nu aibă temei de a schimba într-un oarecare mod întrebarea astfel să îi strice din propriile planuri.

Primarul Bălțiului este atenționat de consiliera Elena Grițco, precum că în cazul în care Consiliul Municipal va menționa motivul pentru care Primarul nu își exercită funcțiile, atunci Renato Usatîi va cădea într-o capcană, iar la cazul lui se va aplica exact aceeași măsură ca în cazul primarului suspendat al Municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Total
0
Shares
Total
0
Share