Alte știri

Problemele veteranilor, în atenția ministrului Apărării, Victor Gaiciuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Căușeni, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai altor instituţii din raion, printre care Centrul militar teritorial Căușeni, pentru a discuta despre activitatea pe care o desfăşoară în regiune.

Totodată, Victor Gaiciuc, care este şi preşedintele Consiliului naţional pentru problemele veteranilor de război, a avut o întrevedere cu veteranii din raionul Căușeni.

În cadrul dialogului, ministrul Apărării a menționat că veteranii care au luptat în război se confruntă cu mai multe probleme de ordin medical, social şi legislativ, mai ales în contextul pandemic din țară. „În calitate de ministru al Apărării, vă asigur de tot sprijinul Comandantului Suprem al Forțelor Armate și al Guvernului în soluţionarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă cei ce au luptat în războaie, familiile celor căzuți și văduvele de război. Aici mă refer în special la îmbunătăţirea condiţiilor de trai, tratament balneo-sanatorial și reabilitare, îndemnizații pentru diferite categorii de veterani, acordarea legitimațiilor de tip nou”, a spus oficialul.

De asemenea, ministrul Gaiciuc a informat despre funcționarea liniei telefonice de încredere VETERAN (022 25 20 65) din cadrul Ministerului Apărării la care veteranii pot apela cu încredere atunci când se confruntă cu o problemă.

Citește și: Premierul a prezentat astăzi pe noii miniștri colectivelor instituțiilor pe care le conduc

 

loading...

Comments are closed.