Externe

Procedură penală deschisă de Ucraina după ce Vladimir Putin a mers în locomotiva primului tren care a ajuns din Rusia în Crimeea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorii ucrainieni au deschis miercuri o procedură penală după ce Vladimir Putin a călătorit în locomotiva pentru inaugurarea circulația feroviară pe podul de 19 km de peste strâmtoarea Kerci, cel care leagă Rusia de Crimeea.

Mai exact, anchetatorii susțin că trenul a ajuns în Crimeea printr-o nouă legătură feroviară cu peninsula din Marea Neagră după ce a trecut ilegal granița pe Podul Crimeei.

Rusia a anexat Crimeea în 2014 într-o mișcare de după Euromaidan și înlăturarea regimului prorus al președintelui Viktor Ianukovici. Mișcarea nu este recunoscută în Occident și a dus la sancțiuni economici împotriva Rusiei.

Podul Crimeei a costat peste 3 miliarde de euro și a fost deschis mașinilor cu mare fast de Putin, în mai 2018 când președintele s-a aflat într-un camion portocaliu. Construcția podului a fost intens criticată de Ucraina și de oficialii UE, în timp ce rușii au prezentat-o ca fiind o mare realizare. Primul tren a plecat luni, cei 2.730 km dintre St Petersburg și Sevastopol fiind parcurși în 43 de ore.

loading...

Comments are closed.