Politic

Procesul, casele şi firmele deputatului Nae-Simion Pleşca

Pinterest LinkedIn Tumblr

Familia deputatului Nae-Simion Pleşca se află în proces de judecată cu unul dintre vecinii din curtea în care locuieşte, după ce legislatorul a construit un imobil cu 3 niveluri în coasta casei vecine. Deşi vecinii deţin o încheiere a instanţei de judecată care a dispus sistarea lucrărilor, casa construită de deputat este, astăzi, aproape gata, iar procesul de judecată continuă, vecinii cerând demolarea construcţiei, scrie ziarul de gardă

În aceeaşi curte, din centrul Chişinăului, Nae-Simion Pleşca deţine mai multe imobile, de sute de metri pătraţi, a căror valoare de piaţă este de câteva milioane de lei. Pe lângă aceste imobile, familia deputatului mai deţine câteva apartamente în Chişinău.

Nae-Simion Pleșca este fondatorul a trei firme, una dintre care deţine un magazin de produse alimentare pe str. Columna. În ultimele declaraţii publice cu privire la venituri şi proprietate, deputatul nu declară profituri de la aceste firme deoarece, spune el, banii au fost reinvestiţi. Pe una dintre aceste firme este înregistrat şi automobilul de lux, un Mercedes, pe care îl conduce deputatul.

Înainte de a ajunge deputat, Nae-Simion Pleşca a lucrat în cadrul mai multor instituţii de presă, printre care „Moldova Suverană, „Argumentî i Faktî” Moldova, „Tineretul Moldovei” sau Compania de Stat „Teleradio-Moldova”, având şi activităţi în domeniul publicităţii şi al construcţiilor. A ajuns deputat în 2010, fiind ales pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Deşi la alegerile parlamentare din noiembrie 2014, fiind pe poziţia a 28-a în lista PLDM, nu a acces în Parlament, Pleşca a devenit deputat în iulie 2015, după ce Anatolie Dimitriu a ales funcţia de preşedinte al raionului Ialoveni, lăsându-i, astfel, locul în Parlament lui Pleşca.

În ianuarie 2016, Nae-Simion Pleşca a făcut parte din grupul de deputaţi liberal-democraţi care au părăsit fracţiunea şi au susţinut învestirea Guvernului Filip. În aprilie curent, alături de alţi 5 deputaţi care au acces în Parlament pe listele PLDM, Nae-Simion Pleşca a aderat la Partidul Democrat şi la fracţiunea democrată din Legislativ.

 

Familia deputatului Pleşca a fost în atenţia presei şi în martie 2016, atunci când fiul mai mic al legislatorului, Sorin, l-a împuşcat mortal pe fratele mai mare, Dan, chiar în bucătăria locuinţei deputatului, după care a fugit, fiind de negăsit timp de două săptămâni. Deşi, iniţial, Sorin Pleşca a fost pus sub învinuire pentru omor din imprudenţă, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de până la 3 ani, pe 26 mai 2016 urmărirea penală a fost încetată, iar Sorin a scăpat de pedeapsă. Ulterior, în decembrie 2016, fiul deputatului, fără a avea experienţă diplomatică, a fost angajat în cadrul Ambasadei R. Moldova la Ankara, Turcia, având gradul diplomatic 3 de secretar.

loading...

Comments are closed.