Procesul de aderare la Uniunea Europeană a fost discutat de premierul Dorin Recean cu oficiali europeni

Prioritățile Guvernului în procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, reforma în sectorul justiției, precum și oportunitățile de aprofundare a cooperării în domenii cheie care vizează dezvoltarea economică a țării noastre au fost discutate la întrevederile prim-ministrului Dorin Recean, aflat într-o vizită oficială la Bruxelles, cu vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourová, comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, și directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, Gert Jan Koopman.

În discuții cu vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourová, prim-ministrul Dorin Recean s-a referit la procesul de implementare a celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. Șeful Executivului a mulțumit oficialului european pentru recunoașterea eforturilor autorităților în realizarea reformelor.

„Guvernul este ferm angajat să realizeze reforma justiției, să continue lupta împotriva corupției și să realizeze planul de deoligarhizare. Sunt prioritățile noastre atât în procesul de aderare la Uniunea Europeană, cât și în dezvoltarea economică a țării. Mizăm pe sprijinul Comisiei Europene pentru deschiderea negocierilor de aderare”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Tot la Bruxelles, prim-ministrul Dorin Recean a discutat despre oportunitățile de dezvoltare a economiei naționale și proiectele de sprijin financiar ale Uniunii Europene cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie.

Premierul a mulțumit oficialului european pentru asistența pe care UE o oferă Republicii Moldova, în special pentru ultimul sprijin anunțat, în valoare totală de 250 de milioane de euro, sub formă de asistență macrofinanciară și sprijin bugetar direct. Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a apreciat propunerea Comisiei Europene de a crește sprijinul financiar pentru țara noastră, în contextul revizuirii Cadrului Financiar Multianual al UE pentru anii 2021 – 2027.

În conversația cu directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, Gert Jan Koopman, prim-ministrul Recean a reiterat hotărârea fermă a țării noastre de a avansa pe agenda de reforme europene și a exprimat deschiderea Republicii Moldova pentru aprofundarea relațiilor cu instituțiile europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share