Social

Procuratura a aplicat sechestru pe averea lui Vlad Plahotniuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție (PA) a anunţat miercuri, 30 octombrie, că a aplicat sechestru în valoare de 55,4 milioane de lei în cadrul dosarelor de spălare de bani în proporții deosebit de mari în care figurează cetățeanul Vladimir Plahotniuc, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PA, procurorii au pus sechestru pe conturile bancare deținute de persoana fizică Vladimir Plahotniuc în BC “Victoribank” SA – ce conțin circa 15.275.000 lei. Sub sechestru a fost pus şi un cont la aceiaşi bancă pe care sunt plasaţi 278.090 euro şi care aparţine unei persoane terţe.

Sechestru a fost aplicat şi pe cota parte de 100% din capitalul social al SRL BB-Dializă a cărei valoare constituie 31.826.322 lei, pe cota de 100% din capitalul social al SRL Bass-Systems a cărei valoare constituie 2.950.000 lei şi pe cota din SRL GMG Production – 10.800.000 lei.

Procurorii anunţă că aplicarea sechestrelor are drept scop evitarea riscului de înstrăinare a mijloacelor bănești.

Ex-preşedintele PDM Vlad Plahotniuc este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari şi a fost anunţat marţi, 29 octombrie, în căutare internațională și interstatală.

loading...

Comments are closed.