Politic

Procuratura Generală: Deputații Denis Ulanov și Petru Jardan au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore de Procuratura Anticorupție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații Denis Ulanov și Petru Jardan au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore de Procuratura Anticorupție, informează Procuratura Generală.

Se întâmplă după ce Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a celor doi deputați, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo.

Precizăm că, procurorii au acumulat probe pertinente și concludente de implicare a deputatului Ulanov în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Celălalt deputat, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

loading...

Comments are closed.