Procuratura Generală: “Deputatul Reniță operează cu frânturi de acte pentru a manipula societatea”

Procuratura Generală declară că deputatul Iurie Reniță, dând dovadă de lipsa celor mai elementare cunoștințe juridice, a acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale în campanii de manipulare a opiniei publice și discreditare a Procuraturii – activitate incompatibilă cu statutul de ales al poporului, transmite Telegraph.md

Procuratura informează, repetat, că instituția nu a recepționat vreun autodenunț sau denunț de la cetățenii Plahotniuc și Iaralov nici în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani, nici într-un alt caz gestionat de procurori.

Documentele pe care se fundamentează argumentația deputatului Reniță nu au tangență cu speța dată, acestea constituind procese verbale de audiere a martorilor într-un alt caz.

PG reiterează că depozițiile celor doi sunt parte a unei alte investigații, în cadrul unui alt proces penal aflat în derulare.

Prin urmare, deputatul Reniță operează conștient cu frânturi de acte, pe care le atribuie la anumite cazuri concrete, inducând astfel societatea în eroare și încercând să obțină rating politic.

Procuratura reamintește tuturor concurenților electorali că Justiția nu se face pe Facebook sau în platourile televizate, iar procedurile legale trebuie să fie cunoscute în special de către aleșii poporului, deputați în Parlament.

Citește și: Un șef de stat vine la Chișinău

Total
0
Shares
Total
0
Share