Politic

Procuratura Generală explică în ce condiții a fost eliberată Olga Punga, fosta angajată a MICB

Pinterest LinkedIn Tumblr

Judecătoria Hâncești a admis, în seara zilei de ieri, demersul Procurorului General, Alexandr Stoianoglo și a dispus suspendarea imediată a executării pedepsei în privința Olgăi Punga – figuranta unuia dintre cele 38 de dosare politice.

Acest lucru s-a întâmplat în contextul procedurii de revizuire a dosarului penal, în baza căruia, în anul 2018, aceasta a fost condamnată la 8 ani și 6 luni închisoare pentru fapte cu încadrare juridică mult prea gravă.

Circumstanțele noi descoperite în cadrul procedurii de revizuire urmează a fi examinate prin coroborare cu probele anterior acumulate, în cadrul unui proces judiciar transparent, cu respectarea tuturor garanțiilor inerente unui proces echitabil – omisiuni grave ce au fost admise în cadrul procedurilor judiciare anterioare ce-o vizau pe Olga Punga.

În funcție de soluția instanței ca urmare a revizuirii respectivului dosar, Procuratura va decide asupra răspunderii juridice a procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție, care au gestionat această cauză penală.

Procuratura va continua să aplice toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor care au fost pe nedrept urmărite penal și judecate.

loading...

Comments are closed.