Procuratura Generală s-a autosesizat la informațiile apărute în presă despre activitatea lui Viorel Morari

Procuratura Generală pe urmele lui Dodon, A pornit investigații pe tergiversarea eliberarii ostaticilor din Afganistan, pilotii moldoveni capturati de talibani, renato usatii rusia, eduard harujen justitie moldova
 

Procuratura Generală s-a autosesizat în privința informațiilor apărute în presă privind averea procurorului-șef Anticorupție Viorel Morari și va verifica faptele indicate în scrisoarea anonimă primită de mai multe instituții mass-media. Despre aceasta a informat procurorul general Alexandr Stoianoglo, după ședința Consiliului Procurorilor de astăzi, transmite Deschide.md.

„Noi nu am primit informația asta oficial, dar totuși, dimineață am văzut și ne-am autosesizat în cazul dat. Verificăm faptele care au fost indicate în presă”, a menționat Alexandr Stoianoglo întrebat despre acest fapt după ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

El a mai spus că deocamdată în privința lui Viorel Morari nu a fost pornită vreo anchetă internă pentru că a văzut informația abia dimineață, iar toată ziua a fost la ședința CSP, respectivt „vom avea discuții pe parcursul zilei” în această privință.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care se va dovedi că informațiile sunt reale, procurorul general a spus că „poate fi orice decizie”.

„Ajungem la situația asta, hai să începem controlul, verificăm, apoi o să vedem. Orice persoană care a încălcat legea, inclusiv procurorii, trebuie trasă la răspunderea respectivă. Nu există om cu imunitate”, a mai menționat Alexandr Stoianoglo.

Menționăm că mai multe instituții mass-media din țară au primit în căsuța poștală o scrisoare anonimă, intitulată „Mafia Procurorilor”, în care se menționa despre pretinsa îmbogățire ilicită a procurorului-șef Anticorupție, Viorel Morari. În fapt, în scrisoare se menționează că Viorel Morari împreună cu fratele său, Oleg, ar deține trei stații eoliene în și o stație PECO în satul de baștină al acestora, Țaul, raionul Dondușeni.

La fel în scrisoare se menționa despre solicitările informale ale lui Viorel Morari către colegii săi în privința judecătorilor Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, precum și „măsuri speciale de investigație” în privința altor procurori și judecători, inclusiv „până la începerea urmăririi penale”.

Total
0
Shares
Total
0
Share