Procuratura Generală: Un cetăţean român condamnat în Moldova – a exploatat sexual 4 moldovence!

pccocs, a primit 8 ani de închisoare pentru trafic de ființe umane

Un cetăţean român, a fost condamnat în Republica Moldova la 4 ani şi 8 luni închisoare pentru traficarea, în scop de exploatare sexuală, a patru moldovence. În plus, la solicitarea procurorului, inculpatul urmează să achite în folosul statului cheltuieli judiciare de 41 mii lei. Despre acest caz a anunțat astăzi Procuratura Generală.

Amintim că, după ce a fost anunţat de autorităţile Republicii Moldova în căutare internaţională, cetăţenaul român a fost reţinut în Grecia şi extrădat pentru a fi tras la răspundere penală în statul nostru.
 
Potrivit rechizitoriului, aflându-se pe teritoriul Greciei, inculpatul a racolat, în perioada anilor 2015 – 2017, patru tinere din diferite raioane ale Republicii Moldova, cu o stare materială precară, le-a procurat bilet la cursa auto Chişinău – Atena, unde, potrivit promisiunilor, urmau să fie angajate la o muncă bine plătită. La destinaţie, însă, victimele au fost adăpostite în apartamente şi hoteluri, unde au fost impuse să se prostitueze. Taxa de 100 de euro pe oră pentru servicii sexuale era practic în totalitate colectată de inculpat, victimelor revenindu-le doar o mică parte din venit.
 
Revenite acasă, victimele traficului au depus plângeri, pe acest caz fiind iniţiate cauze penale. Sentinţa este cu drept de atac. Doar pe parcursul săptămânii trecute, în baza probelor prezentate de procurori, instanţele de judecată au emis sentinţe în privinţa a 260 de inculpaţi – figuranţi în 237 de cauze penale.
 
Cifra reiese din bilanţul săptămânal al Procuraturii Generale şi vizează toate categoriile de infracţiuni: 100 infracţiuni uşoare, 115 – mai puţin grave, 56 – grave, 14 – deosebit de grave şi 2 infracţiuni excepţional de grave.
 
Astfel, în baza probelor prezentate de procurori, pe parcursul săptămânii trecute:
221 de inculpaţi au fost condamnaţi, inclusiv:
53 – închisoare, cu executare;
51 – închisoare, cu suspendare;
72 – muncă neremunerată în folosul comunităţii;
43 – amendă penală în sumă totală de peste 1,8 milioane de lei;
2 inculpaţi – condamnaţi cu suspendarea parţială a executării pedepsei, după ce în prealabil va executa un anumit termen de pedeapsă în penitenciar.
4 inculpaţi au fost achitaţi;
în privinţa a 45 de inculpaţi procesele penale au fost încetate.
 
Nefiind de acord cu sentinţele dictate în privinţa a 41 de inculpaţi, procurorii le vor ataca în instanţele ierarhic superioare.
Total
0
Shares
Total
0
Share