Alte știri

Procuratura și-a retras învinuirile împotriva Sinilga Şcolnic, pretor al sectorului Ciocana

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura și-a retras învinuirile împotriva Sinilga Şcolnic, pretor al sectorului Ciocana, informează Telegraph.md, cu referire la declarația acesteia:

”Subsemnata, Sinilga Şcolnic, Pretor al sectorului Ciocana, salut decizia Procuraturii Anticorupție de retragere a învinuirilor aduse mie și altor persoane cu funcții de răspundere în comiterea presupuselor acte de corupție și clasarea cauzei penale în lipsa faptului infracțiunii, prin ordonanța emisă la 22.09.2021.

Pe parcursul ultimilor luni, fiind supusă unor presiuni fără precedent, am pledat constant nevinovată şi mă bucur că adevărul a triumfat. Acum, când rușinosul proces de denigrare şi intimidare a mea a luat sfârşit, mă simt în drept să deschid unele paranteze privind cele întâmplate. De fapt, cei ce mi-au instrumentat dosarul, au urmărit două scopuri: de a se răzbuna pe mine pentru că nu am acceptat să fiu parte a anumitor jocuri politice dar si pentru verticalitatea mea de a refuza să fiu un instrument docil în lupta pe care o instituţie de drept anume o are cu un important magistrat din Republica Moldova.

Declar şi cu această ocazie că nu am fost, nu sunt şi nu voi fi implicată în acte de corupţie, iar cei care s-au străduit să-mi creeze imaginea de funcţionar corupt, mai devreme sau mai târziu, vor răspunde pentru abuzurile la care s-au dedat.

Transmit şi pe această cale un mesaj celor care şi-ar dori să mă vadă implicată în jocuri politice sau în reglări de conturi: Lăsaţi-vă păgubaşi – nu veţi reuşi! Eu niciodată nu voi accepta să fac alte acţiuni decât cele prevăzute de norma legală şi de atribuţiile mele de serviciu.

Apreciez înalt poziţia Domnului Primar General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, care mi-a acordat şansa de a-mi dovedi nevinovăţia, deşi, ştiu sigur, că i s-a sugerat nu o dată să recurgă la acţiuni dure în raport cu mine în ultimele luni. Domnul Ceban nu tolerează corupţia, lucru pe care îl apreciez enorm la Dumnealui, dar, totodată, nu admite nici abuzuri, oferindu-le subalternilor şansa de a-şi dovedi şi nevinovăţia, dar şi eficienţa.

Rămân dedicată trup şi suflet funcţiei de înaltă responsabilitate pe care o deţin şi promit că şi de acum încolo voi face tot ce stă în puterile mele ca sectorul Ciocana să se dezvolte armonios, iar locuitorii să aibă condiţii adecvate necesităţilor lor.”

loading...

Comments are closed.