Procurorii anticorupție, Vitalie Codreanu și Cristina Gladcov, nu au trecut filtrul Pre-Vetting

Comisia Pre-Vetting a anunțat încheierea evaluării în privința procurorilor Vitalie Codreanu și Cristina Gladcov și anunță că cei doi candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) nu au promovat evaluarea integrității. Deciziile emise de Comisie au fost transmise candidaților și instituției responsabile de organizarea concursului, în cazul dat CSP.

Potrivit informațiilor, la această etapă, Comisia este în drept să comunice doar informația privind rezultatul evaluării, întrucât deciziile pot fi publicate exclusiv cu acordul candidaților vizați. Aceștia urmează să notifice Comisia dacă se opun sau nu publicării în 48 de ore de la primirea deciziei, potrivit Legii nr. 26/2022. Deciziile pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție în termen de 5 zile din data recepționării, în temeiul prevederilor aceleiași legi.

Vitalie Codreanu și Cristina Gladcov, procurori în Procuratura Anticorupție, au acceptat să participe la proba interviului public, fiind audiați de către membrii Comisiei Pre-Vetting în cadrul primei runde de audiere a candidaților la CSP.

Până în acest moment, dintre candidații la CSP care au trecut prin procesul complet de verificare, un candidat a promovat și doi nu au promovat evaluarea. Alți patru candidați nu au promovat evaluarea pe motiv că s-au retras din concurs sau nu au depus în termenii stabiliți actele obligatorii prevăzute de lege, fiind astfel descalificați. 11 candidați sunt în așteptarea deciziilor Comisiei Pre-Vetting.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share