Procurorii cer arest preventiv pentru inginerul cadastral din Bălți, reținut pentru trafic de influență

Procurorii vor cere arest preventiv pentru fostul inginer cadastral din cadrul Primăriei Elizaveta, municipiul Bălți, suspectat de comiterea traficului de influență și reținut de ofițerii anticorupție. Instanței i se va solicita aplicarea măsurii pentru 30 de zile.

Potrivit denunțului parvenit la Centrul Național Anticorupție (CNA), funcționarul ar fi pretins și primit mijloace financiare ce nu i se cuvin, pentru a facilita procesul de eliberare a unor acte cadastrale.

Astfel, bănuitul ar fi recepționat suma de 15.000 de lei, iar ulterior 500 de euro, susținând că ar avea influență asupra arhitectului-șef din cadrul Primăriei Bălți și că îl poate determina să avizeze mai multe acte de urbanism pentru legalizarea unei construcții. Conform Procuraturii Generale, persoana bănuită ar mai fi promis că poate să grăbească primarul din Elizaveta să aprobe setul de acte, fără a crea anumite impedimente la elaborarea și eliberarea certificatul de urbanism și a autorizației de construire.

În urma unor percheziții autorizate, inginerul a fost reținut. Cercetările pe marginea cazului se desfășoară în continuare, sub conducerea Procuraturii Bălți.

Total
0
Shares
Total
0
Share