Procurorii cer ca personalul medical care l-a îngrijit pe Maradona să fie acuzat de omucidere

Procuratura argentiniană a cerut să fie aduse acuzaţii de “omor din neglijenţă” împotriva personalului medical care l-a tratat pe Diego Maradona, înainte de a deceda, în 2020, informează AFP.

La un an şi jumătate de la moartea lui Diego Maradona, procurorii însărcinaţi cu ancheta privind decesul fostului mare fotbalist au cerut ca personalul medical să fie urmărit penal pentru “omucidere din neglijenţă”.

Solicitarea a fost făcută, miercuri, de procuratură, care consideră că “omisiunile” şi manevrele defectuoase ale celor opt cadre medicale însărcinate cu îngrijirea lui Maradona l-au pus pe acesta într-o “situaţie de neputinţă”, lăsându-l “în voia sorţii”, în timpul unei spitalizări la domiciliu “scandaloase”, potrivit dosarului judiciar citat de agenţia oficială Telam.

Inculpaţii “au fost protagoniştii unei spitalizări la domiciliu fără precedent, total deficitare şi imprudente” şi au comis, de asemenea, “o serie de improvizaţii, erori de management şi omisiuni”.

Neurochirurgul şi medicul de familie Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Díaz, coordonatorul medical Nancy Forlini, coordonatorul de asistenţă medicală Mariano Perroni, asistenţii medicali Ricardo Almirón şi Dahiana Madrid, precum şi medicul Pedro Pablo Di Spagna sunt acuzaţi de “omor simplu cu posibilă intenţie”, o infracţiune produsă atunci când o persoană comite neglijenţe ştiind că acestea pot duce la moartea cuiva.

Aceştia riscă pedepse cu închisoarea cuprinse între 8 şi 25 de ani.

După aceast rechizitoriu, apărarea acuzaţiilor trebuie să îşi prezinte argumentele şi poate solicita respingerea cauzei. Dosarul ar putea fi trimis apoi în faţa tribunalului din San Isidro, o localitate situată în suburbiile din nordul oraşului Buenos Aires.

Maradona a murit la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, de insuficienţă cardiacă acută, într-o reşedinţă din nordul capitalei argentiniene, în timp ce se recupera după o operaţie suferită la creier.

Total
0
Shares
Total
0
Share