Procurorii din Germania vor investiga cazul privind atacul raider al lui Țopa și Năstase asupra “AIR Moldova”

Victor Țopa, Andrei Năstase, AIR Moldova, atac raider la AIR Moldova, Germania investigheaza cazul AIR Moldova, Chirtoaca, PL, Dorin Chirtoaca, ACUM, blocul ACUM, ACUM DA PAS, PAS cu DA, Platforma DA, Platforma Demnitate si Adevar, Demnitate si Adevar, nasul lui Nastase, familia liderului Andrei Năstase, ministrul transporturilor 2000, Năstase a fost avocat, avocatul oligarhului, oligarhi Moldova, oligarhi

Partidul Liberal s-a adresat Procuraturii Generale din Germania în legătură cu frauda comisă cu implicarea liderului PPDA, Andrei Năstase și a nasului sau de cununie, Victor Țopa la compania Air Moldova, informează timpul.md.  

Despre aceasta a anunțat pe Facebook președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.

Acesta a mai sesizat autoritățile germane în legătură cu prejudiciul de 7 milioane de euro, adus statului de către gruparea Țopa-Țopa-Năstase acum 15-20 de ani.

„Prejudiciu care se ridică în prezent, având în vedere inflația, dobânda, s.a. la circa 70-100 milioane de euro”, a mai scris Chirtoacă.

Amintim că Dorin Chirtoaca a prezentat mai multe documente care confirma ca pretinsul investitor german, care a stat în spatele tranzacției dubioase de privatizare a Air Moldova este Victor Țopa. Iar finul său de cununie a obținut, profitând de acest fals, condamnarea Moldovei la CtEDO și achitarea sumei de 7 milioane de euro sub forma de compensații.

Victor Țopa a fost condamnat în Moldova pentru alte ilegalități, dar a fugit în Germania de justiție. De acolo el finanțează Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și trustul de presă Jurnal.

Total
0
Shares
Total
0
Share