Politic

Procurorii din Germania vor investiga cazul privind atacul raider al lui Țopa și Năstase asupra „AIR Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Liberal s-a adresat Procuraturii Generale din Germania în legătură cu frauda comisă cu implicarea liderului PPDA, Andrei Năstase și a nasului sau de cununie, Victor Țopa la compania Air Moldova, informează timpul.md.  

Despre aceasta a anunțat pe Facebook președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.

Acesta a mai sesizat autoritățile germane în legătură cu prejudiciul de 7 milioane de euro, adus statului de către gruparea Țopa-Țopa-Năstase acum 15-20 de ani.

„Prejudiciu care se ridică în prezent, având în vedere inflația, dobânda, s.a. la circa 70-100 milioane de euro”, a mai scris Chirtoacă.

Amintim că Dorin Chirtoaca a prezentat mai multe documente care confirma ca pretinsul investitor german, care a stat în spatele tranzacției dubioase de privatizare a Air Moldova este Victor Țopa. Iar finul său de cununie a obținut, profitând de acest fals, condamnarea Moldovei la CtEDO și achitarea sumei de 7 milioane de euro sub forma de compensații.

Victor Țopa a fost condamnat în Moldova pentru alte ilegalități, dar a fugit în Germania de justiție. De acolo el finanțează Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și trustul de presă Jurnal.

loading...

Comments are closed.