Social

Procurorul General al RM a cerut sancționarea judecătorului și procurorului din dosarul Braguță

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Generală a cerut ca judecătorul Iurie Obada și procurorul Ivan Filimon, care l-au trimis în arest pe Andrei Braguța, să fie sancționați. Eduard Harunjen a sesizat Consiliile Disciplinare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii și cel al Procurorilor care urmează să investigheze acțiunile celor doi și să propună sancțiuni, scrie TV8.

Potrivit procurorului care instrumentează dosarul Braguța, atât judecătorul care a emis mandatul de arestare, cât și acuzatorul care a solicitat arestarea lui Braguța ar fi încălcat Codul de Procedură Penală.

În cazul în care erau semne vădite că persoana suferă de careva maladie psihică, acestei persoane nu trebuia să-i fie aplicată măsura preventivă arestul, ci urma să fie plasată. Trebuia să fie o încheiere a judecătorului de instrucție prin care autoriza plasarea într-o instituție psihiatrică. Materialele în privința procurorului și în privința judecătorului sunt deja la colegiile disciplinare”, a declarat procurorul Ion Caracuian.

Procurorul Ivan Filimon nu a răspuns la telefon pentru a comenta solicitarea procurorului general. Până astăzi, urmare a decesului tânărului Andrei Braguță, au fost arestați trei polițiști din cadrul Izolatorului de detenție provizorie și cei patru colegi de celulă ai tânărului. Alți trei angajați din cadrul Penitenciarelor 13 și 16 au fost eliberați din funcții. Recent, avocații familiei Braguța au declarat că vor solicita o expertiză suplimentară internațională, dar și opinia unui criminalist din afara țarii în legătură cu decesul lui Braguța. Apărătorii nu exclud că ar putea solicita deshumarea cadavrului.

loading...

Write A Comment